сряда, 2 януари 2013 г.

Референдум или най-големият хазарт за 2013

И каква стана ся? След като умните се наумуваха и нищо не измъдриха, дали поради лобистки интереси и далавера (Трухчо, честита 100 годишна Тича!), дали за да не поемат отговорност, а може би и заради двете, ни изцвъкаха, като прясно, прясно лайно (хаджи Генчо, Честита Нова Година), отговорността за решаването на един стратегически важен въпрос за бъдещето на страната на нас НАРОДЪТ!

БРАВО! Що не ръкопляскате?

Щото ми се сере (поздрави и за Жоро КосмУнаФта, по-случай настъпването на Новата 2013).

Референдум - супер - много яко звучи, но защо ли не съм съгласен с великият Йордан Неделчев (жив и здрав бай Ниделчо и дано започнеш осъществяването на плановете си през тази нова 7518 година). Просто защото тази лъжица е твърде огромна за народната уста (Ей, Другарче - все такива специалитети да правиш и да научавам от теб).

Аз не се считам за достатъчно компетентен да дам отговор на въпроса от референдума. Не познавам и хора които са достатъчно компетентни (Никола, жив и здрав и да продължаваш да мачкаш паляци със странно произношение и не само). В крайна сметка все пак съм техничарски кадър (Аааааааа и Такче, големи сте, продължавайте все така), ще поразровя тук там, ще попитам тук там, ако трябва и Поли Генова дето не пее добре ще попитам (Чопи през Новата очаквам повече сингли, може и албум и повече кайсиева) и ще си съставя някакво мнение. Всъщност аз вече съм си го съставил (Тонев от теб очаквам истинско проучване по-въпрос, ако трябва ще изместим референдума за 2014 ), но дали то е правилното?

И как точно, ще постъпи бай Пенчо от Бобораци (Петко, жив и здрав, много да те слущат малките)? Или бай Асен от Бобошево? И хората като тях. Хората със средно образование в страната, без да им подценявам умственият багаж са 3 милиона. Тези с основно и начално са половин милион (Петя, тия хора произвеждат слънчогледа - от теб други неща очакваме през Новата обаче). И как точно тези хора ще решат, този толкова сложен въпрос (Алекс, да си все така идеен)? Аз мога да ви кажа как - някой ще ги наплашат с цената на скъпият ток, който ще трябва да плащат (Неви, много щастие през Новата), други пък директно ще си поискат 20-тачката, а някой от тях може и да ги наплашат с отравяне на природата или ядрени експлозии (Комши, keep walking!). При всички случаи решението няма да е взето на база факти или лично собствено мнение по-въпроса.

Нещо повече, ние рискуваме да обречем децата ни (Анюта, много поводи за радост да имаш), да плащат за нашето неадекватно решение. Така че референдум да - но не и по-такива специфични въпроси (Илиянски, все такъв ентусиазъм да имаш). По такива важни въпроси, някой трябва да носи отговорност, а не тя да се прехвърля на масата и да се получи масовата безотговорност.

Все пак хазарта, който ще играем в края на месеца е 50/50, така че дано имаме късмет(Кари, повече кураж ти желая).

Наздраве, бат Тотьо!

1 коментар:

  1. Бай Момчиле, все така да смазваш колелата на живота през предстоящата година (която и да е тя като число!) :) хехехех

    ОтговорИзтриване